02/24/16 08:46
(http://pik.bg)

Правилата за Шенген нямат общо с правосъдната система, увери Захариева

Правилата за Шенген нямат общо с правосъдната система, увери Захариева

Правилата за Шенген нямат общо с правосъдната система. Това увери в сутрешния блок на бТВ правосъдният министър Екатерина Захариева в отговор на нападките от страна на холандския посланик у нас. На въпроса има ли унищожени документи за източването на КТБ, тя отговори:

„Надявам се проверките да покажат какво точно има – работни документи ли са, копия ли са, оригинали ли са“. Ще предложим не само за прокурори и следователи, но и за съдии да има максимум на командироването не повече от 6 месеца, максимум година, каза още тя. В отговор на обвиненията от страна на бившия премиер Пламен Орешарски за лошия доклад от ЕК по наш адрес, Захариева посочи:

„Аз не си спомням по негово време какво беше направено – нито имаше промени във ВСС, нищо. Истината е, че тази година имаше положителна оценка на работата на правителството. Имаше много пропуски в доклада по време на управлението на г-н Орешарски“. Имам диалог с всички – и с тримата големи, и с ВСС, увери Захариева и допълни:

„Не знам дали сме на едно мнение, но аз казвам своето мнение и те го знаят. Последно говорихме по НПК с главния прокурор“. Захариева призна, че не се е запознала с доклада за КТБ, който е написан изцяло на английски, тъй като в момента работела изцяло по закона за НПК.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване