02/24/16 09:34
(http://www.klassa.bg/)

Соломон Паси: 1 млрд. бежанци да очакваме от Африка в следващите 15-20 г.

 Европа да очаква 1 млрд. бежанци само от Африка през следващите 15-20 г. Това прогнозира бившият външен министър Соломон Паси пред бТВ. За България цифрата съответно е 14-15 млн. души. Това е огромна заплаха и държавата трябва да вземе спешни решения, смята Паси. Той предлага комплекс от решения, в които на първо място е устойчивост на действията, на второ - адаптиране на мигрантите и трето - селекция при прегледа на бежанците. Например, не бива да приемаме жени с бурки, категоричен бе Паси. Никой не може да ни каже какви хора да пускаме в нашите домове, смята бившият външен министър. Според него властта още от 2005 г. - от приемането ни в ЕС, няма външнополитически приоритети.

Дълбоко се лъже всеки, който си мисли, че след като бежанците сега минават през Македония и Гърция, ще ни се размине. Те минават от там по случайност и заплахата пред нас е реалност, посочи бившият външен министър.

По думите му няма магическо решение за миграцията, а това трябва да бъде комплекс от няколко точки, като първата е да се изпълняват условията на ООН.

Трябва да поставяме условия пред влизащите у нас, например, че няма да приемаме хора с бурки. Не би трябвало да има никакви расистки проблеми - ние ще приемаме хора, с които ни е приятно и можем да живеем с тях. В САЩ дори в кооперациите гласуват дали даден жител може да се нанесе там, а какво остава за държавата, коментира Соломон Паси.

Границите в момента са ни пробити, имаме нужда и от укрепването им, посочи още бившият външен министър и допълни, че нелегалният трафик трябва да бъде ограничен.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване