02/24/16 09:33
(http://www.dnevnik.bg/)

Сюжетите Пеевски - жертва, Борисов - герой са за отклоняване на вниманието, смята Атанас Атанасов


Сюжетите за представянето на Делян Пеевски за жертва, а на Бойко Борисов за герой са контролирано пускане на информация за отвличане на вниманието на обществото, каза днес по Би Ти Ви депутатът от гражданската квота на Реформаторския блок Атанас Атанасов. Коментарът му беше по повод информациите, че животът на депутата от ДПС е застрашен и се налага охрана от НСО, а премиерът е получил заплаха за убийство.

Атанасов обвини главния секретар на МВР Георги Костов, който съобщи новината за поставената охрана от НСО на Пеевски, в извършване на политическа услуга и пошъл кризисен ПР, и го призова незабавно да напусне. Той допълни, че се съмнява да има реална заплаха към Пеевски, но дори тя да е факт, такъв сигнал трябва да се разследва при пълна конспиративност. Атанасов се пошегува, че има усещането, че който е назначен временно да управлява корпорацията ДПС, получава бонус охрана от НСО.

Заплахата срещу премиера е преди спирането на поръчките
Що се отнася до писмото-заплаха срещу Борисов, депутатът е склонен да вярва, че то съществува, но е убеден, че е получено много преди премиерът да започне "операцията по спиране на поръчки". "Но какво беше внушението - Борисов застана срещу мафията и го заплашват", допълни Атанас Атанасов.

Той обяви, че службите за сигурност се управляват ръчно от Бойко Борисов, който пък запазил в тях хората на Орешарски, защото са лесни за контролиране и насочване в определени посоки. За Атанасов по-страшното обаче е, че се виждат "тежки реверанси" от премиера към ДПС.

Борисов управлява орташки с групивката на Доган
"Проблемът е, че той управлявна орташки с групировката на Доган. Страшно много е харесал неговия механизъм за разпредляне на порциите сред обръчите от фирми", допълни депутатът от гражданската квота на Реформаторския блок.

По отношение на доклада на "Аликс партнърс", който от вчера е в секретната секция на парламента и с него могат да се запознаят депутатите, Атанасов обобщи: "Щом на това се съгласи Влади Горанов, който е свързващото звено между догановата групировка и Борисов, значи в него няма нищо". Според него със съгласието на българската страна документът да е конфиденциален, той се е обезсмислил.
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване