02/24/16 08:11
(http://pik.bg)

Фандъкова: Зелените политики заемат водещо място в приоритетите ми за новия мандат като кмет

Фандъкова: Зелените политики заемат водещо място в приоритетите ми за новия мандат като кмет

В приоритетите ми за целия нов мандат, зелените политики заемат водещо място във всички сфери – транспорт, строителство, екологията и др. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в ефира на Bulgaria ON AIR. „Получих доверието на гражданите само преди няколко месеца за трети път. Вече седма година работим с много ясен план, за да променяме града в рамките на възможностите и бюджета, с който разполага”, заяви Фандъкова.

„Бюджетът са парите на софиянци и усилията да привлечем достатъчно допълнително европейски безвъзмездни средства и изобщо външни източници. Това беше усилието ни през тежките години на криза, когато не променихме местни данъци и основни такси на софиянци, увеличихме събираемостта, което беше важно и се случи благодарение на няколко важни мерки – възможността да се плаща чрез интернет, обвързаността на различните данъчни администрация, привличане на безвъзмездни европейски средства”, коментира тя.

На въпрос как са разпределени приоритетно парите за столицата, тъй като бюджетът за 2016 г. е в размер на над 1. 260 млрд. лв., Фандъкова отбеляза: „От тези средства над 420 млн. са средствата за инвестиционната капиталова програма”. „Това именно са парите, които разпределяме, за да можем да подобряваме условията на живот за хората. Половината от тях тази година сме отделили за най-важния проект за всички и за града са за проекта на метрото. Започна изграждането на 3-тата линия на метрото. 200 млн. лв. сме заложили за тази година, 180 млн. са безвъзмездните европейски средства и държавното съфинансиране и 20 млн. лв. са средствата от бюджета на Столична община”, каза още Йорданка Фандъкова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване