02/24/16 00:12
(http://pik.bg)

Христо Григоров: Ситуацията с бежанците в България е напълно под контрол

Христо Григоров: Ситуацията с бежанците в България е напълно под контрол

В момента ситуацията с бежанците в България е напълно под контрол. Държавните институции работят, Червеният кръст помага, Агенцията за бежанците също си свърши своята работа. Но не дай си боже след два-три месеца да тръгне тази вълна, от която всички се страхуваме, тогава България ще бъде изправена действително пред едно голямо предизвикателство. Това заяви във Варна председателят на Българския Червен кръст Христо Григоров.

Но като се има предвид, че България е част от голямото европейско семейство, това не би трябвало да бъде проблем само за нас, а проблем на цяла Европа. Така че, ако се наложи както ЕС мисли да охранява границата между Гърция и Турция, може би трябва да се помисли за евентуална охрана на границата между България и Турция, допълни Григоров. Той е в морската столица, където се проведе годишното отчетно събрание на Областната организация на Българския Червен кръст.

В дневния ред на събранието са заложени приемане на Отчет на организацията за 2015 г., Отчет на контролната комисия на БЧК – Варна за 2015 г., План за работа на ОС на БЧК за 2016 г. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване