02/25/16 17:03
(http://pik.bg)

38 000 лева отпускат от Добрич за футболните клубове

38 000 лева отпускат от Добрич за футболните клубове

Средства за издръжка на футболните клубове на територията на община Добричка за полусезон Пролет 2016 г. ще бъдат отпуснати от бюджета на Общината по решение на местния парламент, съобщава "Топновини". Предложенията са внесени от кметовете на кметства.

Решено бе 12 футболни клуба да получат по 3 000 лева. Те са ФК "Орловец-2008", с. Победа, ФК "Добруджанец", с. Овчарово, ФК "Добруджански спортист", с. Ст. Караджа, ФК "Устрем Д", с. Дончево, ФК "Христо Ботев", с. Стожер, ФК "Спортист-Стефаново", с. Стефаново, ФК "Искра-41", с. Бенковски, ФК "Спартак-2012", с. Славеево, ФК "Добруджанец-Паскалево", с. Паскалево, ФК "Левски-2012", с. Карапелит" и ФК "Вихър2013", с. Бранище.

ФК "Интер", с. Плачи дол, който е единственият, който играе в Североизточна В група, също ще получи 3 000 лева. Той е най-късно регистрираният, но най-бързоразвиващ се отбор, подчерта кметът на селото Атанас Пенев.

Освен това, Общинският съвет реши за издръжка на детския и на юношеския тим на „Интер“ да бъдат отпуснати по 1 000 лева.

Кметът на Община Добричка Тошко Петков подчерта, че е добре да се уредят взаимоотношенията на спортните клубове в общината с Наредба, като се включат и други видове спорт. Може да се мисли и за провеждане на общински първенства с по няколко вида спорт, каза още той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване