02/25/16 17:23
(http://pik.bg)

Борисов: Радвам се, че отношенията ни с Израел се активизираха и задълбочиха (снимки)

Борисов: Радвам се, че отношенията ни с Израел се активизираха и задълбочиха (снимки)

Спасяването на българските евреи е една от най-светлите страници не само в отношенията между народите на България и Израел, но и в изграждането на националната ни идентичност – като българи и европейци. 

Това написа преди минути премиерът Бойко Борисов в личния си профил във Фесбук. 

 „Радвам се, че двустранните ни отношения с еврейската страна през последните години значително се активизираха и задълбочиха, като прераснаха в стратегическо партньорство. По време на срещите ми с президента и премиера на Израел – Бенямин Нетаняху и посочих, че за България еврейската страна е важен и перспективен външнотърговски партньор и нашите очаквания са всички положени усилия да доведат до увеличаване на взаимната търговия, инвестициите и туристообмена между двете страни. Неизползван потенциал за развитие на отношенията между двете страни съществува и в областта на енергетиката - страните от региона на Средиземноморието и в частност Израел могат да бъдат потенциални доставчици на газ за България и региона на Южна и Източна Европа”, пише премиерът и допълва:

„През годините сътрудничеството между народите ни в сферата на сигурността и борбата срещу тероризма е било действително ползотворно и много често сме се консултирали чрез телефонни разговори с премиера Нетаняху, който е изключително информиран и компетентен по най-различни теми. Огромните количества газ, открити наскоро в Израел, също бяха сред обсъдените въпроси”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване