02/25/16 19:26
(http://pik.bg)

Борисов ще коментира в НС блокадата на българо-гръцката граница

Борисов ще коментира в НС блокадата на българо-гръцката граница

Премиерът Бойко Борисов ще разяснени пред Народното събрание по време на парламентарния контрол какви действия предприема българската държава по възникналите проблеми при блокадата на българо-гръцката граница.

Борисов ще отговори и на депутатско питане относно относно предложения до министър-председателя, Министерският съвет да изисква обновяването на българската военна авиация да се съчетава с проекти за икономическо развитие на страната.

Меглена Кунева, заместник министър-председател по координация на европейските политики и институционалните въпроси и министър на образованието и науката ще отговори на питане относно взаимодействието на МОН с общините при приемането на общинските бюджети за 2016 г., във връзка със Закона за училищно и предучилищно образование.

Парламентарният контрол предвижда финансовият министър Владислав Горанов за коментира оповестяването на пълните данни за лицата, придобили вземания от "КТБ" АД (цесионери), след налагане на специален надзор. Към него е отправен и въпрос за заема, отпуснат на Фонда за гарантиране на влоговете в банките, за изплащането на гарантираните депозити на вложителите в "КТБ" АД.

Финансовият министър ще даде разяснения и за предоставянето на държавна помощ на земеделските производители. Горанов трябва да осветли и какво е състоянието на държавен дълг на Република България и прозрачността във фискалната и дълговата политика. Към него са отправени общо 9 въпроси и питания.

В парламентарния контрол ще участват още военният министър Николай Ненчев, Ивелина Василева, министър на околната среда и водите, Десислава Танева, министър на земеделието и храните, Ивайло Московски, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване