02/25/16 09:34
(http://pik.bg)

Бъчварова ще участва в Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи

Бъчварова ще участва в Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи, Румяна Бъчварова, ще участва в Съвета по правосъдие и вътрешни работи на ЕС в Брюксел. Вътрешните министри на ЕС ще обсъдят укрепването на сигурността по външните граници на ЕС в контекста на мерките за борба с тероризма. Обект на дискусия ще бъде и прилагането на съществуващите мерки в областта на миграцията, съобщиха от МВР.

Очаква се Съветът да одобри постигнатия общ подход по предложението за изменение в Кодекса на шенгенските граници, с които ще се въведат систематични проверки по външните граници за всички лица, включително и тези, ползващи се с правото на свободно движение. Нидерландското председателство ще запознае министрите с актуалното състояние на дискусиите във връзка с предложението на Регламент за създаване на европейска гранична и брегова охрана.

Министрите на вътрешните работи ще направят преглед на изпълнението на приетите мерки в областта на миграцията и убежището и в контекста на приетите заключения на Европейския съвет от 18-19 февруари т.г. за справяне с кризата, ще очертаят по-нататъшните приоритетни действия.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване