02/25/16 15:47
(http://pik.bg)

В Свищов връщат легналите полицаи

В Свищов връщат легналите полицаи

В бюджета на Община Свищов са заложени средства за поставянето на нови легнали полицаи пред училищата, заяви кметът Генчо Генчев. Новите съоръжения ще отговарят на изискванията на закона и ще се поставят през пролетта. Те ще представляват повдигнати асфалтови съоръжения с необходимата маркировка. Освен това ще бъде поставена и вградена сигнално-известителна система, каквито има в големите градове. През ноември миналата година бяха премахнати легналите полицаи, защото не отговаряха на изискванията на закона.

Председателят на местния парламент д-р Кристиян Кирилов даде подробности за борбата с безстопанствените кучета във връзка с въпрос, отново поставен от Цветанка Костова. До момента са проведени две проверки от страна на санитарните власти от областната дирекция и е констатирано, че изграденото до момента отговаря на нормативните изисквания. Налагат се допълнителни дейности, като изпълнението на предписанията е започнало, допълни д-р Кирилов. За нуждите на кучкарника предстои да бъде осигурен и лицензиран автомобил за залавяне и отвеждане на безпризорните кучета до приюта.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване