02/25/16 05:26
(http://www.klassa.bg/)

Ердоган посрещна на нож споразумението между Русия и САЩ за примирието в Сирия

 Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган остро разкритикува съвместното споразумение на Русия и САЩ за прекратяването на огъня в Сирия. Това пише агенция Haber Turk.
В свое изявление в Анкара турският лидер е определил споразумението като цяло като положително, но нееднозначно. По думите му, турското ръководство смята редица кюрдски обединения, сражаваши с епровти терористие в Сирия – по-специално „Демократическият съюз” (PYD), „Отрядите за народна самоотбрана” (YPG) и Кюрдската работническа партия (ПКК) – за терористични, наред с групировките „Ислямска държава” и „Ал Кайда”. И по този въпрос Анкара се разминава с Москва и Вашингтон, подчертава Ердоган. 

Според него, режимът за прекратяване на огъня не трябва да се разпространява върху гореспоменатите обединения на кюрдите. „Това е въпрос на оцеляване за Турция. Всичко е в ръцете на нашите съюзници, те трябва да видят, че се намират на кръстопът, аз не знам по колко по-ясен начин да кажа, че PYD и YPG също трябва да са извън сферата на действие на режима за прекратяване на огъня”, настоява лидерът на Турция. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване