02/25/16 18:16
(http://www.dnevnik.bg/)

Кметът на Разград обвини "Лудогорец" в извиване на ръце


Кметът на Разград Валентин Василев видя извиване на ръце в заплахата на "Лудогорец", че ще напусне града заради предложения от общината концесионен договор за стадион "Лудогорец арена". 

Днес директорите във футболния клуб дадоха пресконференция, на която поставиха ултиматум на общината да промени условията. От клуба не са съгласни с това, че се предвижда да плащат 0.5% от нетните приходи от всички продажби. 

По-късно се включи и собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев, който нарече концесионния договор "абсолютна глупост, примесена с тъп популизъм". Той заяви, че с кмета на Разград говорят на различни езици и живеят на различни планети. 

Василев от своя страна каза, че концесионният договор е напълно законосъобразен, преминал е всички анализи и е получил положителни становища от държавните структури, включително министерството на отбраната, МВР, ДАНС, министерството на културата и областния управител на Разград.

"На пресконференцията на "Лудогорец" единият от присъстващите говореше за това, че концесията е нелогична, нецелесъобразна, но, извинявайте, нито веднъж не чух, че е незаконосъобразна", каза Василев пред "Гонг".  

"Чух извиване на ръце. Чух изказвания в стил, че ако кметът на оттегли докладната записка, клубът се изнася. Това какво е?"

Василев изнесе и някои конкретни цифри за финансовата помощ от общината за футболния клуб. Тя беше определена от представителите на "Лудогорец" като "незначителни суми". 

"От 2001 г. община Разград е дала за детско-юношеската школа 866 761 лв. За издръжката на стадиона от 2011 г. до сега са дадени 417 250 лв. За тази година допълнително сме предвидили сума в размер на 300 000 лв", обясни кметът на Разград. 

Василев допълни, че издръжката на стадиона, в това число газ, ток, вода и др., се поема изцяло от общината. "Освен това на 5 февруари тази година подписах анекс към договора за публично партньорство, с който гарантирахме нормалното функциониране на клуба и получаването на лиценз", каза още той. 

"През 2014 г. футболният клуб подава молба до общината за отдаване на стадиона на концесия. Още тогава едно от условията, които те предварително искат да налагат, е концесионерът да не извършва плащания. Още преди да са направени анализи, още преди да е подготвена документацията."

Василев заяви още, че през годините общината е работила добре и в рамките на закона с футболния клуб. "Ние искаме да работим с "Лудогорец" и правим всичко възможно тази гордост на нашия град да продължи да с развива. Всичко обаче трябва да става според закона."

По думите му за да се преразгледат условията на концесионния договор, трябва да има обосновано и внесено от юристите на клуба предложение. "До този момент чух за някакви несъвършенства, но никой не каза, че този и този член, тази и тази алинея не отговарят на закона."

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване