02/25/16 16:27
(http://pik.bg)

Обучават полицаите в Плевен да работят с ромите

Обучават полицаите в Плевен да работят с ромите

В ОДМВР - Плевен бе проведено обучение на полицейски служители по проект „Защита правата на човека и обучение за придобиване на необходимите знания и умения от полицейските служители,  работещи в мултиетническа среда, включително сред ромската общност“.

В обучението участваха повече от 160 служители на областната дирекция, които разбраха какви са стандартите в областта на човешките права и как да не ги накърняват, особено при работа с малцинствените групи, както и да бъдат съпричастни най-вече към тях.

Очакванията са обучението да допринесе за усъвършенстване на знанията, уменията и нагласите, както и за по-доброто професионално поведение на полицейския състав.

Надграждащото обучение акцентира най-вече върху това да не се предприемат неправомерни действия на расова основа, каква е ролята на полицията в борбата с расистки изяви, мониторинг на расизма, отношенията между полицията и малцинствата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване