02/25/16 09:30
(http://pik.bg)

ПАРАДОКС! Военните отиват да пазят границата, но без оръжие!

ПАРАДОКС! Военните отиват да пазят границата, но без оръжие!

Военните отиват на границата, решиха депутатите преди минути. На 18 февруари, когато бе първото гласуване, законопроектът за изменение на закона за отбраната бе приет, а днес без никакви дебати той бе окончателно одобрен от народните представители. 

Така Николай Ненчев ще може да изпраща военни на границата, когато сметне за нужно. Те ще помагат на граничните полицаи. Оказва се обаче, че въоръжените ни сили няма да са въоръжени на браздата. Войниците ще бъдат пращани с голи ръце да се борят с огромните вълни от нелегални мигранти. 

Именно това бе и причината депутатът от ГЕРБ Валентин Радев да избухне преди дни и да скастри военния министър Ненчев. 

"Не мога да си представя военнослужещите да са без оръжие на границата. Те без оръжие – кои са те? Трябва да имат и патрони в оръжието. Няма да го използват срещу невъоръжени хора, но работата им е да защитават и да пазят", заяви депутатът от ГЕРБ и бивш зам.-министър на отбраната.

След промените в закона, министърът на отбраната ще разпореди с какво да са оборудвани военнослужещите по границата – така е записано в проектозакона, коментира Радев. По думите на бившия зам.-министър на границата няма да са „човек до човек”, а при нужда ще се съобщава от МВР къде има набег на мигранти, където ще бъдат изпратени военните.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване