02/25/16 10:57
(http://pik.bg)

Петър Москов представи Националната здравна карта във Варна

Петър Москов представи Националната здравна карта във Варна

Параметрите, изготвени от Надзора на касата и зад които държавата стои като гаранция за финансовото и инфраструктурното покритие, са безпрецедентни като нови възможности, нови количества направления, нови бройки прегледи, нови дейности в болниците.

Тоест безпрецедентни като ново качество и количество, които пациентите ще получат и отново безпрецедентни в сравнение с минали бюджети и рамкови договори, като стабилност и сигурност за хората, които работят и структурите, които извършват медицинска дейност. Това заяви във Варна здравният министър Петър Москов, който пристигна в морската столица, за да представи Националната здравна карта, предаде БГНЕС.

От тази гледна точка, отново казвам - предложението на Надзора на касата е безапелационно. Дали лекарският съюз ще се съгласи с това, е работа на лекарския съюз. Ако не се съгласи, съответно Надзорът на касата прави служебния рамков договор с тези параметри и съответно и потенциалните пациенти и лечебните заведения ще получат ново различно ниво на медицинското си обслужване, допълни Москов. Конкретно за Варна мисля, че тук е постигнато пълно съгласие и удовлетвореност.

Нека да напомня, че целта на здравната каса е на базата на обоснованите и анализирани нужди на пациентите, тоест обръщането на пациентите към медицинските структури в доболничната помощ, съответно да регулира и привежда и структурата на здравните заведения и на предлаганите количества специалисти към нуждите на пациентите, което е смисълът на една система на здравеопазването. Така че няма проблем, тук са четири области, в някои от тях има спорни моменти, но точно това е целта на тези обиколки, да се изгладят противоречията, заяви още министър Москов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване