02/25/16 21:26
(http://www.dnevnik.bg/)

Руската S7 Airlines е решена да купи български авиопревозвач


Акционерите на руския авиопревозвач S7 Airlines, която в Русия е известна с бранда "Сибир",   разглеждат възможността да придобият дялово участие в някоя от българските авиокомпании, за да летят между Москва и Европа през Украйна, съобщи ТАСС като цитира  Наталия Филева, която е съсобственик в руския превозвач.  

Изпращаме документи в България за регистрация или покупка на местен превозвач. Украйна е затворена, невъзможно е да се лети до България и сега летим по обиколен маршрут, каза тя. 

По нейните думи на пазара има няколко български авиокомпании, които могат да бъдат продадени. Те всички се продават, каза Филева като допълни, че продавачите засега държат цените нереално високи. 

В същото време подчерта, че въпросът с преминаването над Украйна трябва да се реши сега, защото не е ясно кога правителствата на Русия и Украйна ще постигнат съгласие. 

Руската агенция напомня, че българските превозвачи са националният "България ер", а също "Хемус ер", "Ер Виа", BH Air и  Bulgarian Air Charter.

Изявлението на Филема изва на фона на гостуването в Русия на българска делегация, в която влизат министърът на туризма Николина Ангелкова и председателят на парламентарната икономическа комисия Петър Кънев. Двамата днес участваха в среща в руската Дума, на която популяризираха възможностите за туризъм в България. Министерството очаква руските туристи да се увеличат с 20 - 30% спрямо слабата 2015 г. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване