02/25/16 05:24
(http://www.klassa.bg/)

Самоуправляващи се роботи за доставка на стоки скоро ще тръгнат по улиците на Лондон

 Лондончани се славят с репутацията, че почти нищо не може да ги смути, но малките роботи за доставки, които се очаква да тръгнат по улиците на британската столица предизвикват вълнение, пише TheNextWeb. Машините бяха представени в края на миналата година, а сега компанията Starship Technologies чака одобрение, за да започне тестове на роботите в реални условия.
Машините на Starship са в състояние да транспортират товар, равняващ се на две пълни пазарски чанти на 30-минутно разстояние, като цената е между една десета до една петнадесета от цената на традиционната доставка. Роботите имат обхват 6.4 километра и се движат със скорост 6.5 километра в час, което е скоростта на бърз пешеходец. 
Потребителите могат да проследяват доставката онлайн и, когато пристигне, отключават контейнера с мобилно приложение. Това е гаранция, че продуктите достигат до истинския си получател. Машините са оборудвани с камери, микрофон и високоговорител, така че операторите да се намесят, ако някой се опита да отвори контейнера, докато роботът е на път. Машините-доставчици намират пътя си с помощта на GPS и са в състояние да избягват обстоятелства и сблъсък с пешеходци.
Инициативата е част от проект, наречен “Смарт ситис” (“Smart Cities”), на стойност 25 милиона британски лири. Одобрението за старт на тестовете се очаква всеки момент.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване