02/25/16 05:28
(http://www.klassa.bg/)

„Смерч” изпепели струпване на терористи до „пътя на живота”

 Последната информация за ситуацията в Сирия за „Руская весна” съобщава жителят на Донбас с позивна „Тимур”, който в момента е в редиците на кюрдската съпротива и отговаря за координацията със сирийската армия. Сводка 24 февруари,
В резултат на минометен обстрел на терористи по квартала Джамаиет аз Захра на град Алепо са загинали петима души, други петима са ранени 

В едноименната провинция „тигрите” Сухейля, овладявайки селището Расм ен Нафал, продължават с настъплението към Шаллале Кабир. Отрядите на кюрдското опълчение водят сражения с Ашрафия и в западните покрайнини Шейх-Айс.

До Ханасер боевете продължават. Прехвърлените там „тигри” и ирански доброволци успешно мачкат ислямистите от ДАЕШ. Вчера бе установен пълен контрол върху височината Тел Зарур, разположена до селището Джабин. След това войските дълбоко се вклиниха в позициите на екстремистите, заемайки няколко по-малки височини около Ханасер. Сражения се водят и в самия град. ДАЕШ търпи големи загуби, само за денонощие е изгубила десетки свои членове. В южната покрайнина на Ханасер заедно със своя джихадмобил се взриви без да нанася щети терорист-камикадзе. Жертви също няма. 

Настъплението в Латакия продължава

В провинция Латакия правителствените войски овладяха Акч Баер. Продължават настъплението към Барза Тахтани и Кнедда.

В провинция Хомс ВВС на Сирия нанесоха удари по военна техника и струпвания на терористи в районите Тайр-Мааля, Телл Биса и Ел Ганто. Казват, че в последния населен пункт бандитите са „узрели” за подписването на мирно споразумение. 

В източната част на провинцията в района на селището Бардех подразделения на сирийската армия влезе в сблъсъци с бандитите от ДАЕШ. В резултат терористите са изгубили 4 свои автомобила с оръжия и над 20 души.

В Дейр ез Зор са ликвидирани над 160 терористи 

В провинция Дейр ез Зор в резултат на въздушни удари по позициите на терористите в централните и източните райони на града и действията на подразделенията на сухопътните сили в района Телл Брук бандитите са понесли значителни загуби в жива сила – ликвидирани са над 160 ислямисти. 

За своите загуби терористите отвърнаха с минометен обстрел по мирните квартали
Ал Джура и Ал Кусур на столицата на провинцията. Убити са двама души, 14 са ранени. 

В Източна Гута в провинция Дамаск бандитски формирования, действащи в Хауш Хараба, са предприели отчаян опит за реванш и с подкрепата на минометен огън те са искали да изтласкат правителствените подразделения от източните покрайнини на селището. Опитът им не се е увенчал с успех. 

В Западна Гута вчера армейците са стегнали примката с още няколкостотин метра в югоизточните райони на Дараа. 

В Ебтаа в провинция Дараа със старейшините се подписва примирие. 

В провинция Дараа в резултат на среща между представители на местната служба за сигурност и командващия първия армейски корпус на Армията на Сирия със старейшините от Ебтаа, последните са дали съгласието си за подписването на примирие в рамките на два дни. Също се гарантира пълната сигурност на представителите на властта и въоръжените й сили в града. 

Обстановката в Сирия на 23 февраля

В провинция Алепо в резултат на ракетни удари на „Смерч” е ликвидирано голямо струпване на екстремисти в района Ханассер, който все още се контролира от тях. Отрядите на кюрдското опълчение се сражава за освобождаването на Шейх-Айса. 

В провинция Латакия подразделенията на правителствената армия заедно с отрядите на народното опълчение са поставили под свой контрол селищата Бейт Джануро, Кара-Джагес и Хард Мазли. Войските продължават настъплението към Барза Тахтани, Кермел и Кнедда. 

В Идлиб е ликвидиран главатар на „Ан Нусра”

В резултат на операция на специалните части на сирийската армия в околностите на град Идлиб е ликвидиран главатарят на отряд на „Джабхат ан Нусра” Мухаммад Али ал Рашид, а в южната част на едноименната провинция е унищожен склад за оръжие на терористите от „Джейш ал Фатх”. Убити са 10 бандити. 

В Хомс е убит полевият командир Саид Аюп

В провинция Хомс в резултат на въздушен удар по бандитска група в района на Дейр Фур е убит полевият командир Саид Аюп.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване