02/25/16 11:28
(http://pik.bg)

Утре отварят концепциите на кандидатите за главен архитект на София

Утре отварят концепциите на кандидатите за главен архитект на София

Предстои заседание на комисията, която ще разгледа и приеме критериите за оценка на концепциите на кандидатите за главен архитект на София, датата за отваряне на концепциите е утре. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на заседанието на Столичния общински съвет.

Фандъкова добави, че са се явили 15 кандидати, като двама са отпаднали по документи, така в момента ще защитават концепциите си 13 кандидати. В работата на комисията, освен представители на администрацията и общински съветници, ще се включат и представители на гилдията, както и външни наблюдатели. За да има по-голяма публичност на процеса, Фандъкова подчерта, че се организира и публично представяне на кандидатите, което ще се проведе на 29 февруари в сградата на Съюза на архитектите в България.

Освен това дискусията ще се предава и онлайн. Във връзка с гласувания доклад за промяна на администрацията в общината, Фандъкова каза, че промените са в подобряване на административното обслужване и работата на реалните администрации. Един от поводите за тези промени е желанието на районните кметове да подобрят работата. В рамките на централната администрация са няколко промените. Част от тях засягат административното обслужване в ресора на секретаря на общината, където се открива специално звено, което ще се занимава с комуникацията с новия портал, който в момента се създава и с останалите канали през социалните мрежи.

Друга важна, според Фандъкова, промяна е увеличаването на шофьорите, които ще управляват автомобилите за хора с увреждания. Така автомобилите, които обслужват тези хора по заявка ще могат да се движат в две смени. Разделянето на правната дирекция на две и прехвърлянето на отдела по концесионирането в правната дирекция е несъществена промяна, посочи още тя.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване