02/26/16 05:21
(http://www.klassa.bg/)

Борисов за проверката за картел при горивата: КЗК потвърди съмненията ни

 Поздравявам Комисията за защита на конкуренцията, че най-сетне са излезли с решение, което е в унисон със съмненията, които имахме ние. Това заяви премиерът Бойко Борисов на летището в София, след като кацна от Израел, по повод решението на институцията да започне проверка на 7 вериги за картел в горивата. Той припомни, че още през юни миналата година правителството сезира регулаторния орган. Тогава предприехме доста действия и мерки по бензиностанциите и митническите складове и по всичко, което влияеше върху цената, добави Борисов. Премиерът подчерта, че сега следват много обстойни проверки, но предупреди всички да бъдат много внимателни дори и в изказванията си. „Защото това са публични, най-големите компании в света и човек трябва да си пести думите, защото имат и много могъщи адвокати”, каза премиерът. Във връзка с решението на КЗК той анализира още, че „вятърът на промяната в правителството” явно влияе.

Борисов коментира и темата с концесията в курорта Банско. Той подчерта позицията си „за” втори лифт, като посочи, че липсата му било престъпление. В същото време припомни и действията на правителството по опазването на „дърдавеца, щъркеловите гнезда да се излюпят птичетата, костенурките, птичките” заради изискванията на еколози. „Но личните взаимоотношения между собствениците на Банско и екологичните организации създават толкова шум в обществото, че не желая по никакъв начин да замесват правителството с която и да е от двете страни.”, заяви премиерът. И ги призова да се срещнат на публичен дебат, но без да си „бият каските”, а да намерят решение. Ако трябвало,  да се преразгледа и концесията.
Иначе Борисов посочи положителните си очаквания за ръст на туристите както от Израел, така и от Русия. Точно заради двете страни обаче България трябвало да засили мерките си за сигурност.
Във връзка с очакванията меморандумът към коалиционното споразумение да не бъде подписан от всички партии в РБ той отсече: „Е, какво от това? Проблемът е ГЕРБ да не рече да не подпише”. Той предупреди, че допреди 10-15 дни го е интересувало дали ще подпишат, но вече не. Не уточни обаче какво се е променило оттогава.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване