02/26/16 12:55
(http://pik.bg)

Борисов: Ще търсим най-добрия икономически ефект с договора за нови военни самолети

Борисов: Ще търсим най-добрия икономически ефект с договора за нови военни самолети

Ще търсим най-добрия икономически ефект с договора за нови военни самолети. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на народния представител от БСП Янаки Стоилов дали предстои правителството да приеме решение за закупуване на военни самолети изтребители.

Така или иначе ще се дават много пари. Нашият разчет е след няколко години това да стане”, заяви Борисов. „Военните имат мандат да намерят най-доброто решение за българската авиация“, заяви премиерът. По думите му, при взимането на това решение трябва да бъдат отчетени няколко компонента – цена, качество, технически възможности, дълготрайност за използване, съвместимост.

„Не са много компаниите, които произвеждат военни самолети. Всички те се стараят да дават възможно най-добри условия. Някои от тях дават възможност да има съпътстващи дейности, свързани с големия договор за финансиране на такава сделка“, заяви Борисов. „Много сме далече от времето. Аз единственото, което съм поставил като задача на военния министър и на военните, е да има и мнението на самия летателен състав”, допълни Борисов.

Янаки Стоилов заяви, че премиерът не отговаря на неговия въпрос и попита как ще използваме решаването на въпроса за обновяване на българската военна авиация с решаване на проблеми на българската икономика. Министър-председателят отговори в дуплика, че има европейски директиви, които го карат да бъде по-внимателен с изказа за привързване към икономическите принципи. „Затова казах, че в преговорите и взимането на решение, ще бъде коментирано всичко това и когато дойде решението да се вземат, ще бъдат съобразено и с този ангажимент.

„Според мен, търсех отговор на по-дълбоко в това ,което попитахте. Да, ако можем да се възползваме и покрай подобна голяма сделка да дойда инвестиции, това е прекрасно за икономиката“, добави премиерът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване