02/26/16 13:44
(http://pik.bg)

Меглена Кунева: Борисов пръв подписа меморандума между Реформаторите и ГЕРБ

Меглена Кунева: Борисов пръв подписа меморандума между Реформаторите и ГЕРБ

"Премиерът Бойко Борисов пръв е подписал меморандума към коалиционното споразумение между Реформаторския блок и ГЕРБ". Това разкри Меглена Кунева. Министър-председателят сложил първи парафа си, а вицепремиерката побърза да се похвали и да покаже папката, която й връчил Борисов. 

"Това беше много добър жест от страна на г-н премиера и аз високо го оценявам. Оттук нататък ще се чуя с останалите лидери на Реформаторския блок. Този меморандум е отворен за подписване. В коалиционното споразумение участват всички от Реформаторския блок, които поискаха това. До момента никой не е поставял въпроси какво е съдържанието на меморандума и никой не е имал претенции към него", заяви още Кунева. Тя не пожела да уточни какво ще се случи с тези, които не подпишат и ще трябва ли да излязат от властта.

По-рано се заговори, че министърът на отбраната Николай Ненчев не иска да подпише. Кунева умело отбягваше всички неудобни въпроси, но държеше да уточни и да поправи репортерите, че анекс е чуждица.

"Това е чужда дума и аз като министър на образованието предпочитам да ползвам нашата дума приложение", заяви Кунева. Тя добави, че всички ще могат подробно да се запознаят с меморандума, но чак когато той бъде подписан и стане официален документ. 

Под меморандума категорично няма да се подпишат НПСД на Корман Исмаилов и Касим дал, както и земеделците на Николай Ненчев. Останалите партии от Реформаторския блок все още не са взели решение, но засега единствено Кунева е готова да положи веднага подписа си, научи ПИК от достоверен източник.  

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване