02/26/16 15:23
(http://pik.bg)

Министърът на финансите Горанов: Обнадежден съм, че цената на горивата ще намалее

Министърът на финансите Горанов: Обнадежден съм, че цената на горивата ще намалее

"Ако има проблеми на пазара за горива, такива каквито са подозренията на комисията за защита на конкуренцията, с нейните действия би трябвало да се възстанови пазарното равновесие. В този смисъл несъвършенствата да изчезнат и да се намалят цените", заяви министърът на финансите Владислав Горанов в кулоарите на Народното събрание. Той допълни още, че е прочел доклада на КЗК и изводите които си е направил са, че действията на комисията са в посока на намаляване на цената на горивата.  

"Има над 400 данъчни склада. Друг е въпросът, че след приватизацията "Нефтохим" огромно количество активи, изграждани преди като единен обект, попаднаха в петролиума на едно търговско дрожуство. Не виждам лесен начин това да бъде променено. Естествено, частната собственост е неприкосновена", допълни още Горанов. 

Относно КТБ министърът на финансите коментира, че трябва да имаме предвид, че тук става дума за частно правни отношения между синдиците на банка в несъстоятелност и една международна компания. "Това което мога да ви уверя е, че предметът и обхватът на договора значително надхвърля това, което народните представители написаха в закона за банковата несъстоятелност. Докладът беше коментиран многократно от много от тези, които са се запознали с него. Ако е необходима допълнителна информация, това може да стане чрез законодателна инициатива", заяви още Горанов.

"За доклада на "Аликс Партнърс" настояваха политиците. Той беше възложен със задание в закона за банковата несъстоятелност. След като са го изискали този доклад, значи разходът е оправдан. До края на деня ще ви кажа дали ще предприема действия към синдиците. Решението ми ще бъде продиктувано от анализ на  фактическата обстановка, която е свързана с дейноста на синдиците и най-вече ще бъде провокирана от нелепата грешка, която възбуди дебат относно достоверността на данните, които се изнесоха", допълни министърът.  

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване