02/26/16 08:40
(http://pik.bg)

Опасна пешеходна пътека в центъра на София

Опасна пешеходна пътека в центъра на София

Пешеходна пътека в центъра на София се оказа опасна за пешеходците. Тя се намира на булевард „Янко Сакъзов" до парка „Заимов” и е особено рискова за пресичане, тъй като инцидентите там са много чести.

Автомобилите карат бързо по булеварда и не се съобразяват с пешеходците. Нощно време пък отсечката се превръща в писта за състезания, съобщава Нова телевизия. 

Хората пресичат на късмет - преценяват колата, дали шофьорът има намерение да спре. 

В присъствието на полицията обаче шофьорите гледат да пазят поведение. Пешеходците пък прибягват до всякакви методи, за да се доберат невредими до отсрещния тротоар - от стратегическо изчакване, до лек спринт. 

За час двама шофьори отнесоха по един акт. Санкцията за първо провинение е 100 лева, а за второ – отнемане на книжката за един месец. 

Камерите на пътните полицаи заснемат всичко това ежедневно и навсякъде. И за да не разчитат единствено на съвестта на шофьорите, местната власт смята да търси други начини да опази пешеходците – като повдигнати пътеки и предупредителни светофари.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване