02/26/16 14:28
(http://www.klassa.bg/)

Путин благодари на разведките за успешната операция в Сирия

 Президентът на Русия Владимир Путин е уверен, че антитерористичната операция в Сирия е стартирала точно в необходимия момент. На колегиума на Федералната служба за сигурност Путин заяви, че руските тайни служби са пресекли дейността на групировките, които са били готови да нанесат удар по Русия, предаде ТАСС.
 Сега е важно надеждно да се защити територията на Русия от проникването на терористи от Близкия Изток и от други региони, оперативно да бъдат разкривани и неутрализирани, тези, които са замесени в терористична дейност, каза Путин. Той напомни, че през 2015 г. е била пресечена дейността на над 400 сътрудници и агенти на чуждестранни спецслужби, а 23 от тях са били привлечени към наказателна отговорност. 

Владимир Путин благодари на руските спецслужби и вонното разузнаване за успешно проведената операция в Сирия и посочи, че тя е започнала точно в необходимия момент. Той потвърди, че военните действия срещу "Ислямска държава", "Джебхат ан-Нусра" и други терористични групировки, които не се съгласят с условието на примирието в Сирия, ще продължи до пълното им унищожаване. 

Шефът на ФСБ Александър Бортников обяви, че през 2015 г. службата е работела в условията на засилен политически, икономически, военен и информационен натиск срещу Русия. По този повод Путин отбеляза, че за съжаление към изборите в Русия през есента се готвят и "нашите неприятели" и призова разузнавачите да работят настойчиво за защита интересите на страната, предаде РИА Новости.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване