02/26/16 12:20
(http://pik.bg)

ПЪРВО в ПИК! Линейка изнася тялото на убития палестинец в посолството! Вижте версиите за зловещата екзекуция (снимки)

ПЪРВО в ПИК! Линейка изнася тялото на убития палестинец в посолството! Вижте версиите за зловещата екзекуция (снимки)

Линейка изнася в момента трупа на убития палестински гражданин в посолството в София, видя човек на ПИК. В същото време се появиха и първите версии за открития мъртъв мъж в палестинското посолство в София. Според една от тях Омар Зайед е бил бутнат от етаж на дипломатическата мисия. Причина за смъртта на открития в двора на посолството на Палестина в столицата е падане от висок етаж на сградата. Това показват раните, открити при първоначалния оглед на трупа, съобщи БНР.

Убитият мъж е Омар Зайед, чиято екстрадиция от България иска Израел. Палестинецът е търсен, за да излежи доживотна присъда за убийство, произнесена преди близо 30 г. Той живеел у нас от началото на 90-те години, бил е обявен за общодържавно издирване, след като не е бил открит на адреса си.

Миналия месец бе съобщено, че на 52-годишния Зайет са дадени 72 часа, за да се предаде, за да бъде екстрадиран в Израел.

Той е осъден за убийството на ученик от еврейско училище през 1986 година.

В същото време премиерът Бойко Борисов заяви, че е запознат със случая. "Запознат съм със случая с палестинеца, защото и двамата премиери - и на Палестина, и на Израел ме занимаваха с този случай. Но и на двамата им казах, че ние сме правова държава и можем да реагираме само по официален ред. Това заяви премиерът Бойко Борисов в кулоарите на парламента по повод на намерения труп на палестинец в палестинското посолство.

Той допълни, че очевидно нашата прокуратура е била сезирана и съдът е трябвало да вземе решение за екстрадицията на загиналия, издирван от Израел за убийство.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване