02/26/16 05:38
(http://www.klassa.bg/)

САЩ ще върнат на Русия откраднати исторически документи

 Съединените американски щати ще върнат на Русия откраднати исторически документи, съобщава вестник „Коммерсант“. На 3 март в резиденцията на дипломатическия представител на Вашингтон в Москва ще се проведе тържествена церемония, в рамките на която на руските власти ще бъдат предадени 28 особено ценни исторически документи. 
Артефактите са били откраднати от руските архиви в началото на 90-те години на миналия век, а впоследствие са намерени от служители на следствената служба към Министерството на вътрешната сигурност на САЩ. Сред документите, които ще бъдат върнати обратно на Москва, са такива, подписани от няколко руски императори и Йосиф Сталин. 
Прессекретарят на посолството на САЩ в Русия Уилям Стивънс заяви пред изданието, че подобни събития свидетелстват за сътрудничеството между двете страни по практически въпроси, въпреки политическата конфронтация между Москва и Вашингтон. При това той подчерта, че за изчезването на някои от ценности руските архиви дори не са подозирали.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване