02/26/16 07:24
(http://www.dnevnik.bg/)

Съдът ще гледа делото срещу мюсюлмани за проповяване на антидемократична идеология


В Окръжния съд в Пазарджик днес ще се проведе второто заседание по делото срещу 14 мюсюлмани, обвинени в проповядване на антидемократична идеология и война. Вчера съдът даде ход и започна прочитането на обвинителния акт. Днес съдът ще продължи с прочитането на документа.

Подсъдимите са от Пазарджик и Асеновград и бяха задържани при две акции на ДАНС през ноември 2014 година и през 2015 г. Сред тях е и проповедникът Ахмед Муса, който е сочен за ръководител на групата. Делото беше връщането три пъти на прокуратуратура заради процесуални нарушения. 

Вчера съдията по делото Кристина Пунтева отхвърли исканията на защитата на обвиняемите за прекратяване на делото и връщане на прокуратурата като неоснователни, съобщи агенция "Фокус". Като неоснователни бяха отхвърлени и останалите претенции на защитниците, а именно, че обвиняемите не са се запознали с материалите по делото, че не са имали достатъчно време да го сторят, а също и че не са използвали правото си на защита. 

Трима от подсъдимите са поискали делото да се води по съкратеното следствие, но съдът е отхвърлил тези искания.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване