02/26/16 17:38
(http://pik.bg)

Ужас на релсите! Два влака едва не се сблъскаха

Ужас на релсите! Два влака едва не се сблъскаха

Два пътнически влака се разминаха на косъм от челен сблъсък на гара Стамболийски. Инцидентът е бил предотвратен от служители на БДЖ. Причина за евентуалната жестока катастрофа са откраднати кабели от сигналната система по железопътното трасе, съобщи Нова тв.

Дежурният ръководител на гарата в Стамболийски забелязал, че нещо не е наред в сигналната система. И поискал влаковете да бъдат спрени.

"На светлинното табло видях индикация ПОВРЕДА", обяснява мъжът. Той се обадил на механиците и диспечера, организирали работата, имало е навременна реакция. Оказва се, че е откраднат кабелът на семафорите, които регулират движението на влаковете, влизащи в гара Стамболийски. Един от крадците е задържан на място от полицията. По-късно е хванат и другият. Двамата са вдигнали 18 метра кабел, който струва 420 лева. Разчитали да изкарат поне 100 лева от него. Пред органите на реда си признали, че нямат пари. Били осъждани десетки пъти за подобни прояви.

Заради кражба на такъв кабел е можело двата влака да влязат едновременно в гарата и да настъпи сблъсък, гласят данните по делото.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване