02/26/16 07:20
(http://pik.bg)

Узбекистан и България развиват сътрудничеството помежду си

Узбекистан и България развиват сътрудничеството помежду си

Вчера се състоя поредното, четвърто по ред заседание на Междуправителствената комисия по научно-техническо и икономическо сътрудничество между Узбекистан и България. В рамките на мероприятието се проведе и бизнес-форум, участие в който взеха представители на деловите кръгове в двете страни.

Ръководител на делегацията на Узбекистан бе министърът на инвестициите, търговията и външните икономически връзки Ельор Ганиев, а българската бе оглавявана от министъра на благоустройството и регионалното развитие Лиляна Павлова, предаде Время востока.

Ганиев отбеляза, че България е перспективен търговско-икономически партньор на Узбекистан, влизащ в състава на ЕС. Той също така каза, че в момента са на лице всички условия за ефективното развитие на инвестиционното и търговско-икономическо сътрудничество между двете страни. Според него двете страни в момента не използват напълно възможностите, съществуващи в развитието на двустранната търговия. Ганиев посочи, че според статистическите данни миналата година търговският оборот между страните се е увеличил с почти 60%, достигайки до 42 милиона долара. 

Ганиев изрази надежда, че заседанието ще даде нов импулс на развитието на търговско-икономическите връзки между двете страни. Според него узбекистански компании могат да доставят в България продукцията на машиностроителната, нефтохимическата и химическата промишленост. 
На свой ред Лиляна Павлова заяви, че България разглежда Узбекистан като приоритетен партньор в Централна Азия и че страната и желае продължаването на икономическите и другите видове отношения. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване