02/26/16 12:52
(http://www.klassa.bg/)

Хайтов се ангажира, да бъде разгледан въпросa за блокада на българо-гръцката юридически.

 Хайтов се ангажира, да бъде разгледан  въпросa за блокада на българо-гръцката граница юридически 
   
   Заместник-председателят на 43-то НС Явор Хайтов с въпрос към Бойко Борисов относно продължилата близо месец блокада на българо-гръцката граница. Явор Хайтов изрази и безпокойство, че блокадата  продължава, а от това страда, както българския бизнес, така и гражданите на страната. "От тази блокада България губи пари, с които можем да строим магистрали", даде за пример Хайтов и попита премиера какви са взетите мерки от правителството.
Премиерът от своя страна коментира: "Вече нямаме мерки, които можем да предприемаме във връзка със ситуацията на българо-гръцката граница. Това е безобразие, което няма обяснение. Всеки ден пращам писма в Брюксел, всеки ден говоря с тях и не знам какво да направя повече. Абсолютно безобразие“, заяви премиерът. 
Този отговор неудовлетвори Хайтов и той заяви, че България трябва да вземе сериозни мерки, като се заведе дело срещу Гърция.  Хайтов се ангажира, да бъде разгледан този въпрос юридически.
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване