02/26/16 12:32
(http://pik.bg)

Цацаров: Институциите вървят след пожара, това трябва да се промени

Цацаров: Институциите вървят след пожара, това трябва да се промени

Във връзка с инцидента на Околовръстното шосе, главният прокурор Сотир Цацаров проведе спешна среща в неговия кабинет с професионалното ръководство на МВР.

Обвинител номер 1 отбеляза, че винаги реакцията на институцията в подобна ситуация е последваща. "Това не е добър повод. Причина за подобни инциденти с носене на оръжие, катастрофи, наглост и не съобразяване със законите трябва да спрат", заяви категорично Цацаров.

„Институциите винаги вървят след пожара, това трябва да се прекрати. Необходими са конкретни мерки и действия, за да не се допускат такива беззаконни действия. Трябва институциите да имат нулева толерантност към подобни инциденти. Всички фирми и лицата, които ползват физическа охрана - ще бъдат проверени, за да се установи дали тя се ползва по закон начин.

Практиката на кортежите по магистралите и на охраните в дискотеките - също трябва да се прекрати. Този процес трябва да се регулира от МВР”, категоричен е главният прокурор на България.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване