02/27/16 16:01
(http://pik.bg)

Масирани полицейски проверки в Шумен

Масирани полицейски проверки в Шумен

Масирани полицейски проверки за недопускане на опасно и демонстративно управление на моторни превозни средства започнаха от днес на територията на област Шумен, съобщиха от ОД на МВР-Шумен.

Разпореждането за засилените проверки е на главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов, а поводът са зачестилите случаи в страната, при които водачите извършват рискови маневри и създават непосредствена опасност за останалите участници в движението, както и явното присъствие на лица, ползващи демонстративно охрана и ескортиращи автомобили.

Подобно поведение предизвиква възмущение и недоволство сред останалите участници в движението по пътищата. Целта е да се сведат до минимум предпоставките за пътно -транспортни произшествия, както и да се избягват конфликти между водачи на моторни превозни средства. Проверки се извършват на територията на четирите районни полицейски управление, до момента нарушения не са констатирани.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване