02/27/16 14:20
(http://pik.bg)

Методи Андреев: Отношенията между Русия и Турция са една от причините за промените в Закона за отбраната и въоръжените сили

Методи Андреев: Отношенията между Русия и Турция са една от причините за промените в Закона за отбраната и въоръжените сили

Влошените отношения между Русия и Турция са една от причините за промените в Закона за отбраната и въоръжените сили. Това каза в предаването „Метроном” на Радио "Фокус"- Пловдив Методи Андреев, депутат от ГЕРБ.

По думите му, безспорно промените са продиктувани също и от заплахата, която произхожда от „Ислямска държава”. „В крайна сметка една държава, която мисли за своята национална сигурност, не може да не прави дългосрочни анализи, изхождайки от геополитическата ситуация и противопоставянето в нашия регион. Всяка една държава ще постъпи по този начин. Важното е България да защити своя национален интерес и да не влошава отношенията си със съседните държави повече, отколкото е необходимо, защитавайки единствено и само своя национален интерес, а не този на чужда за страната сила и държава.

Българските политици, които имат решаващо влияние по отношение на външната и вътрешната политика на държавата, трябва много внимателно да прочетат историята. Там всичко е станало поне веднъж и те трябва да го прочетат, за да знаят как да реагират в дадена ситуация”, коментира Андреев. Според него е абсолютно необходимо въоръжените сили да участват в охраната на българската граница. „Никой в страната не може да има друго мнение по този въпрос. В крайна сметка, ние затова имаме армия, за да може когато е необходимо, когато има твърде голям неконтролируем мигрантски поток, тя да подпомогне полицията и жандармерията, които също охраняват границата”, смята депутатът от ГЕРБ.

По отношение на доктрината, която България изпълнява откакто е член на НАТО, Методи Андреев каза, че страната е успяла само да намали числеността на армията, но не и да направи малка, добре въоръжена и мобилна армия. „Малкия брой на военнослужещите в армията, като професионални войници, трябва да бъде компенсиран от едно модерно, съвременно въоръжение, което да позволява бързо да се реагира при кризи. За съжаление, с модерното въоръжение сме много зле”, добави Андреев. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване