02/27/16 08:44
(http://www.klassa.bg/)

Петролната столица на Америка е в тотален упадък

 Цените на именията вървят стремглаво надолу, скъпарските ресторанти предлагат промоция след промоция, за да могат да работят, а местната опера раздава безплатни билети. Хюстън е в упадък в резултат на буксуващата петролна индустрия, която е в най-лошата си криза от 80-те години на миналия век насам. Дори и най-богатите му жители усещат стагнацията на гърба си.
Луксозните имоти в най-богатия квартал на града – „Ривъ Оукс” – са поевтинели с над половин милион долара, след като десетки местни жители са изправени пред възможността да изгубят работата си. 

The Houston Opera has been forced to offer free season tickets to now-unemployed patrons while fancy restaurants are offering cut-price dinners. 

Най-скъпарският ресторант и неотменна институция в града Ouisie's Table предлага промоцията „Барел петрол” – вечеря в три степени на цената на барел петрол, която в момента е около скромните 30 долара. Друга скорошна промоция е включвала първокачествени ребра на грил или деликатес от костенурка. 

Друг тузарски ресторант - La Colombe D', обяви през януари, че ще предлага вечеря в седем степени също на цената на един барел петрол, пише Houston Business Journal. Такова нещо не е било виждано от 80-те години насам. 

Районът, известен като световната петролна столица – е засегнат още по-вече от кризата поради факта, че по-голямата част от компенсациите на изпълнителните директори на газовите и петролните компании се състои от техни акции, чиито котировки вървят постоянно надолу. 

„Когато петролът е добре, Ривър Оукс е добре. Когато петролът е зле, Ривър Оукс също. Не всеки вече може да си позволи къща за 10 милиона долара”, казва Пеги Мартин, брокер на недвижими имоти. 

Нови работни места почти не се откриват за разлика от 100 000 по време на петролния бум. Продажбите на луксозни коли са най-ниските в цялата страна. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване