02/28/16 18:21
(http://www.klassa.bg/)

Бащата на Гришо прави частни кортове

 Бащата на Григор Димитров - Димитър Господинов, реши да направи свой собствен тенис клуб, в който е картотекирал и сина си. Новият тенис инкубатор на таланти ще се казва Хасково 2015 и ще се помещава върху общинската спортна площадка Юнак. Отдаването й под наем за целта бе гласувано на последната сесия на общинския съвет в края на февруари. Тя обаче не е влязла в сила заради законния срок за обжалване.

На свой риск обаче Димитър Господинов е започнал строително монтажни работи на площадката, като за начало е стартирало полагането на настилката. Тя ще е клей, идентичен с този на тенис комплакса на Кенана, където до скоро Господинов работеше като треньор. Амбициите на таткото на Гришо е да изгради академия, където децата да тренират на открито върху поне 6 корта. Досега възпитаниците на треньора блъскат топки на дървеното дюшеме на спортна зала Спартак - там, където изгради таланта си и Гришо. Нетипичната за тенис настилка обаче предполага контузии и не е адекватна на съвременните тенис стандарти.

 

 

До преди месец Господинов работеше в Тенис клуб Кенан Хасково, който е с председател концесионера на комплакса, бизнесмена Руман Балканскки. Търканията между реномирания треньор и собственика обаче са отдавна, а наскоро е станал разрив, след който напуска както Господинов, така и други дългогодишни треньори в школата - Делчо Докузов, Невена Шопова, Огнян Петров и Димитър Пройков. Те ще са треньори в новия клуб на Господинов. Подробности около критерии и цени за записване в новата тенис академия още не са известни. Според неофициална информация, те няма да са по-високи от сега действащите тарифи на Кенана.

Комплексът на Кенана е изграден още през 80-те години от тогавашния главен секретар на БКП в града и министър Румен Сербезов. Комплексът е един от най-добрите в България, като именно там се изгради и талънтът на Григор Димитров и още десетки млади надежди на България. Високите цени за тренировки обаче отблъсват много хора, както и експериментите на собственика Балкански. Преди две години той зари централния корт, за да прави игрище за плажен волейбол. Още тогава треньорите му се възпротивиха и в крайна сметка убедиха Балкански да възстанови корта, който обаче загуби част от функционалността си.

Новият клуб и кортове бяха посрещнати от хасковлии с противоречиви емоции. Повечето се надяваха оттам да започне пътя си новият Григор Димитров. Не са малко и гражданите обаче, които недоволстват от рушенето на общинската площадка. Тя бе единственото останало място в града, където децата можеха да ритат безплатно футбол или да играят баскетбол. За разлика от много други игрища, тук настилката бе макадам, което спасяваше дечурлигата от много контузии. Сега хасковските хлапета и ритащите за удоволствие футбол ще са принудени да си плащат за частните игрища. Там тарифите са минимум 20 лв. на час.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване