02/28/16 17:49
(http://www.klassa.bg/)

Бриго Аспарухов: Започнахме да обичаме политиците си, това е Стокхолмски синдром

 За съжаление, след толкова години преход в България все още не е налице гражданско общество. Вместо това, ние българите като че ли започнахме да обичаме политиците си, макар че те невинаги правят всичко за доброто на страната, това прилича на Стокхолмския синдром. Това каза в студиото на Нова телевизия Бриго Асхарухов.
 Той бе категоричен, че като общество ние сме в „течно състояние”. Бившият разузнавач обясни случващото се в държавата напоследък като „външен натиск” от ЕС и САЩ. „Комисията, създадена от Народното събрание за проучване на влиянието на Русия и Турция у нас е грешка, не се прави така”, смята Аспарухов.

Според него, компроматната война в България не е спирала у нас през последните 26 години и няма скоро да спре и определи това като „тъжно явление”. „Бойко е човек от народа, такъв беше и Тодор Живков, не съм разочарован от него”, каза още генералът.

Аспарухов смята, че интелектът на страната и хората в нея не се използва добре. "Имаме хора, които са сериозни експерти например в арабистиката, но и те не се ползват добре от властта. Дори хората от националните ни специални служби са като нас, има сериозни проблеми пред националната ни сигурност", каза още той. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване