02/28/16 18:39
(http://www.klassa.bg/)

Йоана от Велико Търново спешно се нуждае от лечение

 6-годишната Йоана Христова от Велико Търново спешно се нуждае от финансова подкрепа за лечение. Детето в момента се намира в Турция, където претърпя две операции за отстраняване на злокачествен тумор в мозъка, съобщава Дарик. „Всичко започна преди около година. Първият симптом беше повръщане. После детето започна да се оплаква от силни болки в стомаха, получаваше тежки кризи“, разказа лелята на Йоана Нина Нешева. Сериозно изпитание е било очакването на диагнозата. Лекари от Велико Търново, Шумен и София смятали, че става дума за гастрит, язва, пъпна херния, нервен стомах... Препоръчано било на родителите да се обърнат и към психолог. В крайна сметка семейството на Йоана завели детето си в столична клиника. Момичето изпаднало в криза още в лекарския кабинет. Направени са и изследвания, които показали, че има епилепсия, но тя е само симптом на тумор в мозъка. След поставяне на диагнозата семейството се е свързало с организация, която помогнала да се направи проучване на клиниките, които могат да предложат адекватно лечение на Йоана. Така на 16 януари пристигнали в Истанбул, където още същия ден е направена първата операция на детето, която лекарят определил като „животоспасяваща“. Пет дни по-късно е направена и втората интервенция, при която е отстранена голяма част от тумора. За лечението родителите на Йоана са събрали от близки и приятели 80 000 лв., които са оказват крайно недостатъчни.

Необходими са още 38 000 лева, с които да се обезпечат 33 процедури по лъчетерапияи 6 вливания като подготовка за химиотерапията, която трябва да продължи една година. Зам.-председателят на Общинския съвет Калина Широкова призова колегите си, които многократно са се отзовавали на благородни каузи, да подкрепят Йоана по трудния път на нейното лечение и да дарят част от месечните си възнаграждения. Телефонът на Нина Нешева е на разположение в редакцията на Дарик Велико Търново за всички, които искат да помогнат на Йоана -0899 910 316. Дарителска кутия е поставена в заведението в сградата на Община Велико Търново.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване