02/28/16 16:36
(http://pik.bg)

Цветанов очаква до два месеца да бъде приет антикорупционния закон

Цветанов очаква до два месеца да бъде приет антикорупционния закон

Не предсрочни избори, а стабилност и системна работа в борбата срещу корупцията стоят на дневен ред. Това каза в Кюстендил зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. Той прогнозира, че Антикорупционният закон ще влезе в парламента отново и в рамките на 1,5-2 месеца ще се приеме.

Законът за съдебната власт също е приоритет за управляващото мнозинство, допълни той.

"Трябва да се продължи работата по транспортен коридор №8, той може да е добра алтернатива не само за България. Гърция е повече на вълната на популизма. Депутатът Кирил Калфин поставя често този въпрос пред министрите и в парламентарната група, и трябва да се търсят източници на финансиране", коментира Цветанов по повод и на блокадите по българо-гръцката граница.

Що се отнася до протестите на лекарите срещу здравния министър Петър Москов, Цветан Цветанов бе лаконичен: "Ние стоим твърдо зад министър-председателя Бойко Борисов, имаме коалиционно споразумение и позицията министър на здравеопазването е Реформаторския блок. Парламентарната група на ГЕРБ го подкрепя за реформите и защото министър-председателят го е номинирал".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване