02/29/16 12:37
(http://www.klassa.bg/)

Анализатори: Трудно е да се каже кой е РБ, Радан Кънев изгуби битката

 Проблемите в Реформаторския блок се задълбочават и очевидно времето за решаване на тези проблеми отдавна е изтекло, смята председателят на Института за дясна политика Нено Димов пред медиите.
"Самият Реформаторски блок има толкова разделителни линии, че е трудно да се каже кой е Реформаторският блок в момента. Като цяло това споразумение беше съвсем излишно, според нас, от гледна точка на това, че управленската формула продължава да съществува макар и не с пълната подкрепа на Реформаторския блок. Това споразумение не даде нищо ново, освен да задълбочи вътре разделението в Реформаторския блок. Проблемите в Реформаторския блок се задълбочават и очевидно времето за решаване на тези проблеми отдавна е изтекло и изборът ще бъде един - те вероятно няма да се явят в този вид на следващите парламентарни избори. До тогава ще се крепят някъде заради правилника на парламента", коментира още Димов.

"Спорът в Реформаторския блок кой е лидер - Меглена Кунева или Радан Кънев, завърши с това, че и двамата са лидери, само че на едни парчета. 13 депутати ще останат с Кунева и 10 ще останат с Радан Кънев. Правилникът на парламента обаче е такъв, че те не могат да се разделят на две парламентарни групи. Ако г-н Кънев имаше 14 депутата, а другите 9, бъдете сигурни, че групата вече щеше да е напуснала, но тук г-н Кънев не може да обяви бунт по силата на простия факт, че резултатът от бунта вече е предизвестен и той ще изгуби думата. Той няма да има думата и ще трябва де е независим депутат, което е неизгодно и бунтът няма да се състои", коментира и социологът Андрей Райчев. 

"Съдбата на реформаторите ще се реши на избори - тук е въпросът - ще могат ли да влязат, а второ - ако говорим за г-н Кънев - трябва да спечели цялото дясно като обяви и опозиционност, т.е. да се окаже дясната опозиция на Борисов", заяви той. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване