02/29/16 04:57
(http://www.klassa.bg/)

Василев наглежда завода в Парачин

 

Последно се появил в стъкларската фабрика около Нова година

 

 

Укриващият се от родното правосъдие мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев наглежда редовно завода в Парачин, разказаха пред „Монитор“ неговите работници. Докато отлага процеса по екстрадирането си у нас с внезапни болести, Василев се разхожда на свобода и продължава да си върти необезпокоявано финансовите си схеми. Такъв е и случаят с фабриката за стъкло, която поне на хартия забегналият в Сърбия банкер продаде преди няколко месеца. В действителност обаче Василев все още наминава през завода, който също бе придобит от него с пари от КТБ.

„За последно идва около Нова година. Добър шеф е, редовно плаща заплатите“, плахо обясни продавачка във фирмения магазин за стъклени изделия към завода. Местните, за които

фабриката е основен поминък

обаче избягват да говорят за българския си шеф, който

местните медии наричат тайкун т.е. „олигарх“. Разказаха само, че финансовите неволи на предприятието, което беше заплашено от спиране заради неплатени сметки за газ, са свършили и дори наскоро е отворено ново крило на завода.

Според опозицията в Сърбия обаче Василев и президентът Томислав Николич, който според медиите в Белград е негов близкъ авер, са довели до фалит завода в Парачин. Лидерът на Сръбската радикална партия Воислав Шешелнаскоро разказа пред медиите, че забегналият бивш мажоритарен собственик на фалираната КТБ купил завода за 35 млн. евро и се задължил да инвестира в модернизация на фабриката, като върне съществуващите дотогава дългове. Вместо това заводът е останал без пари, а дълговете са се увеличили неколкократно от самата стойност на фабриката.

Шешел твърди още, че фабриката е купила инструменти на стойност 30 000 евро за производство на бутилки за ракия „Томовача”, която се произвежда от сръбския президент. Според сръбския националист Николич и Василев са

се запознали чрез престъпник от Кралево

който в момента работел като съветник на държавния глава. За да се спаси от скандала Василев миналата година декларира, че продава завода. Сделката по продажбата на актива бе обявена през ноември миналата година.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване