02/29/16 12:18
(http://pik.bg)

Във Видин правят проверка във връзка с изнесено обучение на Сдружение „Видински общински фонд „Читалища“

Във Видин правят проверка във връзка с изнесено обучение на Сдружение „Видински общински фонд „Читалища“

След получени редица сигнали в Община Видин за участие на общински служители в проведено изнесено обучение на 21-23.02.2016 г., организирано от Сдружение „Видински общински фонд „Читалища“ и изразени съмнения за неправомерно изразходване на общински средства, кметът Огнян Ценков разпореди проверка. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

Резултатите от нея показват, че работният семинар, проведен в с. Чифлика, Община Троян е заплатен със средства на Сдружението, за което е представена фактура. Една от основните задачи на Управителния съвет на Фонда още от създаването му през 2012 г., е да се предоставят условия и възможности за повишаване на капацитета на неговите членове и подобряване на работата в мрежа.

В тази връзка поне веднъж годишно, в зависимост от средствата, с които разполага, се организират изнесени обучения/работни семинари за членовете на Фонда. Колективни членове на Сдружение „Видински общински фонд „Читалища“ са 17 читалища от Община Видин, а също редица физически лица, притежаващи различен опит и експертност, в това число и служители на Общинска администрация, както и на Регионален експертно- консултантски и информационен център (РЕКИЦ) - Видин. Фондът набира средства чрез регламентираните в Закона като членски внос, дарения, проекти и др. Членският внос за юридическите лица, членове на Фонда е 200 лв., а за физическите лица - 10 лв. 
За дните от 21 до 23 февруари, когато се провежда изнесеното обучение, общинските служители-членове на Фонда са ползвали платен годишен отпуск.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване