02/29/16 15:44
(http://pik.bg)

Граничарите и военните разработват детайлите по съвместната си работа за охраната на границата

Граничарите и военните разработват детайлите по съвместната си работа за охраната на границата

"Заедно с „Гранична полиция” вече разработваме всички детайли по съвместната ни задача по охраната на границата", каза министърът на отбраната Николай Ненчев, по време на пресконференция на военното ръководство на Министерството на отбраната и Българската армия.

Той припомни, че на 25 февруари Народното събрание прие на второ четене поправките в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, които дават възможност на Българската армия да участва в охраната на държавната ни граница. „Въоръжените сили ще оказват непосредствена подкрепа в дейността МВР за охрана на българската граница – както логистично, което правеха до сега, така и с хора за патрулна и охранителна дейност”, посочи министър Ненчев.

Той поясни, че в инструкциите са заложени ясни правила за поведението на военнослужещите по време на изпълнението на служебните си задължения. „В инструкциите е разписано при какви ситуации може да се използва оръжие за самозащита и неживотозастрашаващи средства”, обясни министър Ненчев. По думите му, министерство на отбраната предстои да предостави на Министерски съвет финансов разчет за осигуряването на дейностите по границата. „Военнослужещите от Българската армия са достатъчно подготвени и могат да поемат тази задача”, категоричен бе министърът на отбраната.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване