02/29/16 05:01
(http://www.klassa.bg/)

Зелени скочиха срещу забраната за дивото къмпингуване

 Зелени организации противно на всякаква логика скочиха срещу проектозакона, забраняващ дивото къмпингуване. Екозащитниците, които на хартия имат за цел да опазват природата у нас, са против готвените поправки в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, чиято цел е именно да гарантират чистотата на плажните ивици и съхраняването на черноморските райони, алармират от Национална асоциация „Българско Черноморие“.

„Позицията на така наречените еколози е повече от скандална. Подетата от тях кампания доказва за пореден път, че въпросните НПО-та имат за цел всичко друго, но не и опазването на природата.“, се казва в позиция на асоциацията. Според неправителствената организация еколозите от WWF България и партньорите им от коалиция „За да остане природа в България“ са започнали антикампания, след като парламентарната еко комисия прие предложението за забрана на дивото къмпингуване.

От асоциация „Българско Черноморие“ обаче са категорични, че готвените промени ще сложат край на затрупаните с боклуци плажове. „Това очевидно никак не се харесва на т. нар. природозащитници, които уж се борят да запазят крайбрежието девствено“, категорични са от асоциацията. Оттам твърдят, че в централата на WWF в Швейцария вече е изпратен сигнал за необяснимата анти-екологична кампания на родните „еколози”.

„За съжаление WWF - България не само не е наш съмишленик, но активно действа против опазването на българското Черноморие, като публично защитава нерегламентираното къмпингуване.“, се казва в писмото до екоорганизацията. От Национална асоциация „Българско Черноморие“ апелират президентът на световната организация WWF да се намеси в казуса и да подкрепи опазването на природата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване