02/29/16 17:31
(http://pik.bg)

Идването на Баба Марта отпразнуваха в Дома за стари хора в Шумен

Идването на Баба Марта отпразнуваха в Дома за стари хора в Шумен

Ученици от II в клас на Начално училище „Илия Р. Блъсков” посетиха в навечерието на празника Баба Марта възрастните хора от Дома за стари хора „Д-р Стефан Смядовски” – Шумен, съобщиха от институцията.

Инициативата е на малчуганите и техните родители и тяхното желание да внесат топлина и радост в живота на потребителите на социални услуги от дома.

Баба Марта  от дома върза мартенички на ръчичките на малките палавници. Тя им разказа легенда за мартеницата, за хубавата българска традиция да се изработва и носи мартеница в различните области на страната и за обичаите, свързани с празника.

Със своите изпълнения малките ученици развълнуваха Баба Марта и възрастните хора.  Бабите заедно с малчуганите  пяха пролетни песни и се веселиха. Всички заедно се хванаха на традиционното българско хоро и си пожелаха да има и други вълнуващи срещи между млади и стари.

Близо 1 700 мартеници изработиха бабите от Дом за стари хора „Д-р Стефан Смядовски” – Шумен в часовете по трудотерапия. С пожелания за здраве, сила, дълъг живот и берекет старите хора ще закичат кмета на община Шумен Любомир Христов и общинското ръководство. Мартеници ще получат и социалните институции в града.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване