02/29/16 13:32
(http://pik.bg)

Подписаха договор за ВиК услугите в Стара Загора

Подписаха договор за ВиК услугите в Стара Загора

Договор за стопанисване, поддържане и управление на ВиК услугите на територията на Старозагорска област подписаха днес председателят на Асоциацията по ВиК инж. Георги Ранов и управителя на оператора „ВиК” Стара Загора инж. Румен Райков.

Това стана след приключване на Общото събрание на Асоциацията.

 „Подписването на този договор ще даде възможност на ВиК оператора да кандидатства за финансиране на стратегически дейности по оперативни програми като „Околна среда” и „Развитие на селските райони”. Това ще е предпоставка за повишаване на качеството на |ВиК услугите в Старозагорска област”, заяви областният управител инж. Ранов. 

 На събранието присъстваха експертите от Министерството на регионалното развитие и благоустройството Цвета Маринова и Савина Рангелова, и представители на общините от Старозагорска област. По първа точка от дневния ред членовете на Асоциацията приеха с пълно единодушие бюджета за 2016 г. Той е в размер на 42 850 лв. От тях 15 000 лв. са средства от държавата, а 27 850 лв. – от 11-те общини на областта.

По втора и трета точка участниците в събранието приеха отчета за бюджета и за дейността на Асоциацията през 2015 г.

Те гласуваха и разрешение на община Раднево да продължи реализацията на интегрирания воден проект за изграждане на градска пречиствателна станция. Проектът  се финансира със средства по европейски програми.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване