02/29/16 16:18
(http://www.dnevnik.bg/)

Полицаи излизат на протест заради предлаганите промени в закона


Полицаите излизат на протест заради предложените от кабинета промените в закона за МВР. Синдикалната федерация на служителите на министерството проведе пресконференция, от която се разбра, че още от днес в цялата страна може да започнат предупредителни действия на служителите на ведомството.

Ръководството на МВР е предоставило на синдикалната организация на 8 януари друг проект за изменение и допълнение на закона, който съществено се различвал от приетите на 17 февруари от Министерския съвет промени. По тази причина между двете четения на закона в Народното събрание ще се организира голям национален протест в София, обясниха от синдикалната организация.

Синдикатите са недоволни и от липсата на диалог по предложения на парламента проект за изменение в закона за МВР.

Служителите на вътрешното ведомство не приемат и планираното намаляване на обезщетенията при пенсиониране от 20 на 12 заплати, намаляването на отпуските и създаването на агенция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Синдикалната федерация на служителите на МВР за момента не иска оставката на вътрешния министър Румяна Бъчварова, но "това е работа на началника й". Решението за предупредителните протести ще се взема от съответните звена на синдикалната федерация в страната. Те обаче имат възможност във всеки момент да проведат предупредителни протестни действия, ако са готови за това.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване