02/29/16 21:36
(http://www.klassa.bg/)

Процедура „Обучения и заетост за младите хора“

 15 дни след обявяване старта на схема „Обучения и заетост за младите хора” подадените заявки достигнаха планираните за първия етап 30 млн. лв. Предвид големия интерес към схемата от страна на работодателите от реалния сектор бяха отпуснати допълнително 2 млн. лв., за които вече са получени необходимия брой заявки.

Поради достигането на определения финансов ресурс, Агенцията по заетостта, в качеството си на Конкретен бенефициент по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по схема „Обучения и заетост за младите хора”, от 01.02.2016 г. преустановява набирането на заявки за разкриване на свободни работни места по схемата.

Схемата се реализира на два етапа. В рамките на стартиралия към момента първи етап ще бъде осигурена директна заетост за младежи, които са регистрирани в бюрата по труда като безработни.

При стартиране на втория етап от схемата Агенцията по заетостта ще открие отново набиране на заявки за свободни работни места, като бъде предоставена възможност на регистрираните безработни лица до 29 г. вкл. да преминат през обучение за придобиване на професионална квалификация или ключови компетенции чрез ваучери.

Актуална информация за действащите проекти по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” може да бъде намерена на страницата на Агенцията по заетостта и във всички бюра по труда в страната.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване