02/29/16 11:15
(http://pik.bg)

Разбиха наркопазара в Шумен

Разбиха наркопазара в Шумен

Четиримата задържани при акцията на полицията в Шумен в четвъртък са държали над половината от пазара на наркотици в областта. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Окръжния съд в Шумен вече е задържал под стража трима от наркоразпространителите, четвъртият - 39-годишния Св.Д., е с мярка за неотклонение „домашен арест“ заради здравословното му състояние и бременната му съпруга.

34-годишния В.Ив., 25-годишния Вл. Г. и 39-годишния Св.Д. са обвинени за държане на високорискови вещества с цел разпространение при условията на опасен рецидив. 29-годишния Т.Д. е единственият с чисто съдебно минало и е обвинен само за съучастие с другите трима.

Topnovini.bg припомня, че четиримата бяха задържани в зрелищна акция на полицията до стария вход на болницата на ул. „Кирил и Методий”. Те бяха задържани в момент на сделка при автомобила на единия от тях.

След дълго наблюдение на действията на четиримата наркоразпространители ОД на МВР пристъпила към реализация. Те са задържани първоначално за 24 часа по Закона за МВР, а след повдигането на обвинение от Окръжната прокуратура в Шумен е внесено и искането за определяне на постоянни мерки „Задържане под стража“.

Извършени са обиски, претърсване и изземане на различни адреси и автомобили, ползвани от обвиняемите наркоразпространители.

34-годишния В.Ив. наел апартамент под наем, който бил ползван като депо за наркотици. Когато полицаите пристъпили към обиск в депото, Т. И. изхвърлил от терасата пакет с наркотични вещества. Друг полицейски екип, който очаквал подобни действия и стоял пред входа на кооперацията, успял да установи точно от коя тераса и кой  прави опит да се освободи от складираните наркотици.

Иззети са различни по вид високорискови наркотични вещества – амфетамини на бучки и прах и метаамфетамини – 85 грама, както и канабис – 30 грама. Окръжната прокуратура в Шумен е назначила химическа експертиза на откритите в депото и на други места наркотици.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване