03/01/16 10:30
(http://pik.bg)

Виртуално състезание между ученици от Пловдив и Лондон по повод 1-ви и 3-ти март

Виртуално състезание между ученици от Пловдив и Лондон по повод 1-ви и 3-ти март

В детския отдел на Регионалната народна библиотека "Иван Вазов" в Пловдив предстои виртуално ученическо състезание между третокласници от СОУ "Димитър Матевски” и техни връстници от българското училище "Розова долина" в Лондон.

Виртуалният турнир включва решаване на тест с въпроси за мартеницата и българската история и съчетава отбелязването на двата празника - 1-ви и 3-ти март. Сред въпросите, които са общо 21, фигурират такива за основните цветове на мартениците, какво отбелязваме на 3-ти март, за разпознаване на исторически личности.

Двубоят ще се проведе с посредничеството на безплатната интернет платформа за образование, разработка на проф. Пламен Милтенов, който работи в университет в Минесота. Учениците ще се срещнат във виртуалното пространство чрез скайп и ще наблюдават един и същ тест едновременно. Езикова бариера няма да има, казва преди събитието базовият учител Невена Петрова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване